Van visie
naar implementatie
Gebruik het stappenplan om van een voedingsvisie naar
de implementatie van een gezond en duurzaam aanbod te gaan.
De verschillende stappen in beeld
Met een interprofessioneel projectteam ontwikkel je de voedingsvisie voor jouw ziekenhuis of zorginstelling.
Passend bij de ambities uit het NPA, IZA, Green Deal Duurzame Zorg 3.0 en in lijn met de opgestelde voedingsvisie maak je de ambities voor jouw zorgorganisatie concreet.
Breng het actuele voedingsaanbod in kaart: voor patiënten (zorgvragers), medewerkers en bezoekers. Inventariseer behoeften en ontwikkelingen.
Beschrijf welke concrete resultaten je wilt zien per doelgroep (patiënten, bezoekers en medewerkers) en bepaal welke mijlpalen je gaat vieren.
Maak een projectplan waarin de strategie en de activiteiten per doelgroep aan bod komen. Betrek de communicatieafdeling en stel een communicatieplan op, voor het creëren van draagvlak.
Bepaal de eenmalige investeringen, jaarlijkse uitgaven en jaarlijkse inkomsten. Breng in kaart welke veranderingen nodig zijn.
Maak een planning voor alle activiteiten uit het projectplan inclusief ‘go’ / ‘no go’ momenten.
Evalueer het project en bepaal hoe gezonde voeding onder de aandacht blijft en welke rol de diëtist hierin kan hebben.
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Check onze veelgestelde vragen (FAQ).
En vooral de antwoorden op die vragen natuurlijk.