Haaglanden Medisch Centrum

Als Haaglanden MC vinden we het belangrijk om goed voor onze medewerkers en patiënten te zorgen en met voeding hier aan bij te dragen.

Als Haaglanden MC vinden we het belangrijk om goed voor onze medewerkers en patiënten te zorgen en met voeding hier aan bij te dragen.Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

Als Haaglanden MC vinden we het belangrijk om goed voor onze medewerkers en patiënten te zorgen en met voeding hier aan bij te dragen. Daarom zijn we met onze leveranciers aan de slag gegaan en een concept opgezet waarbij gezonde voeding een prominente plek krijgt binnen de dienstverlening.

Binnen de restaurants uit zich dit in een gezondere keuze met aandacht voor veel groenten en zoveel mogelijk verantwoorde keuzes.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

We zijn er trots op dat we dit al hebben mogen realiseren op onze locatie HMC Bronovo en in het nieuwe Moeder-Kind Centrum en kijken er naar uit dit de komende maanden voor de rest van de ziekenhuizen te realiseren.
Door de realisatie van het voedingsconcept reduceren we  daarnaast ook nog eens de verspilling van ca 40% van de maaltijden naar 2 tot 3% en dragen we ook nog eens bij aan een stuk duurzaamheid.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Voor onze patiënt zijn we volop ons nieuwe voedingsconcept aan het uitrollen. Uitgangspunten van dit voedingsconcept zijn o.a. het voorzien in een assortiment dat de patiënt in onze multiculturele omgeving voldoende keuze biedt, en regie biedt aan de patiënt en de Zorgondersteuner om samen keuzes te maken dicht bij de patiënt en gericht op het ziektebeeld. Dit houdt in dat we bij de oncologie een ander assortiment kunnen samenstellen dan bij een afdeling als orthopedie.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

Wat wij vooral nodig hebben om de doelen van het NPA te halen is tijd en voorlichting. De sessies van afgelopen keren geven een goed idee van wat er gebeurt en geven heel veel inspiratie. Tijd en commitment is nu alles wat we nodig hebben om verder te kunnen.

Contact:

Jetze-Jan Dijkstra: j.dijkstra@haaglandenmc.nl

Social Media