Patiënten en
Zorgvragers
Een gezond voedingsaanbod
draagt bij aan het herstel.
Het voedingsconcept optimaliseren
Goede Zorg Proef Je helpt je het voedingsconcept te optimaliseren! Zo creëer je een voedingsaanbod voor je patiënt (cliënt, bewoner, zorgvrager) met aandacht voor gezondheid en duurzaamheid. Goede voeding is belangrijk in de behandeling van chronische ziekten en helpt patiënten sneller herstellen (kennissynthese voeding, ZonMW 2017). In Goede Zorg Proef Je delen we kennis- en ervaring – evidence-based – zodat jij het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. De Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad vormen de basis van het voedingsaanbod. Wil jij aan de slag met jullie voedingsconcept? We adviseren je te starten met de ontwikkeling van een visie via ons stappenplan.
Handige tools
Een goed voedingsconcept heeft als basis de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en voorziet daarbij in de (verhoogde) energie- en eiwitbehoefte. Lees hierover meer in de factsheet ‘gezond voedingsaanbod’. Tips en tricks nodig voor recepten voor energie- en eiwitrijke tussendoortjes en maaltijden? Download dan de factsheet ‘De praktijk: Voedingsaanbod voor patiënten’. Eten is beleven! Ga daarom met collega’s het gesprek aan over ambiance, en verbeter samen de maaltijdbeleving voor de zorgvragers met de praatkaart ‘Maaltijdambiance in de zorg’.