St Antonius Ziekenhuis

In ons voedingsconcept voor patiënten ‘sMaakt beter’ is evenwicht gevonden tussen de vitale en duurzame doelstellingen, met ook veel aandacht voor de belevingsfactor van eten.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?
We vinden het belangrijk om goede voeding aan te bieden aan patiënten, bezoekers en medewerkers. Goede Zorg Proef je biedt een mooi netwerk om inzichten en ideeën uit te wisselen. Daarbij worden tools ontwikkeld en beschikbaar gesteld die als leidraad houvast bieden bij de invulling en ontwikkeling van gezonde en duurzame voeding in het ziekenhuis.

Op welk initiatief ben je het meest trots?
Het voedingsconcept voor patiënten sMaakt beter. In dit concept is evenwicht gevonden tussen de vitale en duurzame doelstellingen, met ook veel aandacht voor de belevingsfactor van eten. Er is goed nagedacht over de manier waarop gerechten worden gepresenteerd en aangeboden, zodat patiënt gestimuleerd worden om beter te eten. Daarbij zijn alle gerechten ontwikkeld aan de hand van vaste kaders betreft onder meer de inkoop- en voedingswaarden. Het standaard menu is voor alle patiënten energie- en eiwitrijk, om bij te dragen aan behoud van spiermassa en het bevorderen van herstel.

Waar wordt momenteel aan gewerkt?
De visie op voeding breder trekken naar eetomgevingen voor bezoekers en medewerkers en hier invulling aan geven.

  Wat heb je nodig om de doelen van NPA te behalen?

  Vanuit een integrale visie ook de eetomgevingen voor bezoekers en medewerkers aanpassen. De juiste producten selecteren en gerechten ontwikkelen die zeer smakelijk zijn en ook voldoen aan de kaders voor gezond. Daarbij zou een meetmethode om duurzaamheid inzichtelijk te maken en te verbeteren van pas komen.

  Contact

  Wenny Braam
  Tel: 0612909859
  Email: braam@antoniusziekenhuis.nl

  Sociale media