Goede Zorg Proef Je

Naar een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen en zorginstellingen: voor patiënt, medewerker én bezoeker.

Naar een gezond aanbod

Goede Zorg Proef Je streeft naar een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen en zorginstellingen: voor patiënt, bezoeker en medewerker. Goede voeding als onderdeel van de zorg helpt patiënten (cliënt, bewoner, zorgvrager) bij het herstel en draagt bij aan een gezonde leefstijl voor zowel bezoekers als medewerkers. In onze aanpak is naast gezondheid ook aandacht voor duurzaamheid.

Goede Zorg Proef Je is een programma van stichting Alliantie Voeding in de Zorg. Het programma is inmiddels een best practice van het Nationaal Preventieakkoord en wordt uitgevoerd met subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarnaast sluit het programma ook aan op het in 2022 gesloten Integraal Zorg Akkoord.

Om de doelen te realiseren is binnen Goede Zorg Proef Je een nauwe samenwerking met het Voedingscentrum, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Kenniscentrum Ondervoeding en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Ook brancheorganisaties zijn betrokken, bijvoorbeeld van de thematafel overgewicht van het Nationaal Preventieakkoord. Uiteraard stemmen we ook af met cateraars en leveranciers.

Onze ondersteuning

We organiseren bijeenkomsten om knelpunten en behoeftes te bespreken, best practices te delen en elkaar te inspireren. De handige tools op de website geven inzicht in de richtlijnen voor een gezond voedingsaanbod en eetomgeving, en ondersteunen in het proces van visievorming naar implementatie. Voor de facilitair diëtist is er een netwerk die helpt om kennis en ervaring uit te wisselen en de positie van de diëtist te versterken. Daarnaast is er de mogelijkheid om een studententeam van de Wageningen University & Research (WUR) in te zetten op een vraagstuk binnen jullie organisatie.

Ons team

Iris de Koning

Iris de Koning

Projectmedewerker – Ziekenhuizen

Lies Cuppers

Lies Cuppers

Projectmedewerker – Revalidatiecentra, GGZ & GHZ

Eva Valgaeren

Eva Valgaeren

Projectmedewerker – Ouderenzorg & GRZ

Mirjam Holverda

Mirjam Holverda

Projectmedewerker – Diëtist Ziekenhuis Gelderse Vallei

Menrike Menkveld

Menrike Menkveld

Directeur Alliantie Voeding in de Zorg

Goede Zorg Proef Je ook in ons personeelsrestaurant!

Goede Zorg Proef Je ook in ons personeelsrestaurant!

Nynke Lokhorst
Communicatieadviseur
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over Goede Zorg Proef Je.

Projectpartners

Goede Zorg Proef Je is een project van Alliantie Voeding in de Zorg

In samenwerking met

Mede mogelijk gemaakt door