Medewerkers en bezoekers
Met een gezond voedingsaanbod
een gezonde leefstijl stimuleren.
De eetomgeving gezonder en aantrekkelijker maken
Goede voeding draagt bij aan een gezonde werkomgeving en het vitaal houden van medewerkers. Daarnaast is een gezond en duurzaam voedingsaanbod jouw visitekaartje voor bezoekers. In het personeels- en bezoekersrestaurant verleid je medewerkers en bezoekers tot de betere keuze, zonder iets op te leggen. Hier geldt: de betere keuze is de gemakkelijke keuze. Zo maak je jouw medewerkers ambassadeurs voor vitaliteit, gezonde voeding en duurzaamheid, én merkt de bezoeker dat jouw instelling gezonde en duurzame voeding belangrijk vindt. Wil jij aan de slag met de eetomgeving? We adviseren je te starten met de ontwikkeling van een visie via ons stappenplan.
Handige tools
Help mensen om gezonder en duurzamer te kiezen! Hoe? Door je aanbod stap voor stap aan te passen richting de Schijf van Vijf en de betere keuzes opvallend te presenteren. Met de Checklist Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum breng je jullie aanbod en gebruikte presentatietechnieken in kaart. Bepaal op basis daarvan je ambitie.