Medewerkers en
eetomgeving
Met een gezond voedingsaanbod
een gezonde leefstijl stimuleren.
De eetomgeving gezonder en aantrekkelijker maken
Goede voeding draagt bij aan een gezonde werkomgeving en het vitaal houden van medewerkers. In het personeelsrestaurant verleid je medewerkers tot gezonde en duurzame keuzes, zonder iets op te leggen. Maar ook op andere plaatsen in de zorgorganisatie proeft de medeweker het belang van gezonde en duurzame voeding. Zo maak je jouw medewerkers ambassadeurs voor vitaliteit, gezonde voeding en duurzaamheid. Wil jij aan de slag met de eetomgeving? We adviseren je te starten met de ontwikkeling van een visie via ons stappenplan.
Handige tools
Help mensen om gezonder en duurzamer te kiezen! Hoe? Door je aanbod stap voor stap aan te passen richting de Schijf van Vijf en de gezondere en duurzamere keuzes opvallend te presenteren. Met de Checklist Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum breng je jullie aanbod en gebruikte presentatietechnieken in kaart. Bepaal op basis daarvan je ambitie.