Universitair Medisch Centrum Groningen

Samenwerken met andere ziekenhuizen aan een gezond voedingsaanbod werkt inspirerend en is niet vrijblijvend. Er gebeurt wat.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

Als UMCG bouwen wij aan de toekomst van gezondheid. Gezonde en duurzame voeding heeft invloed op de huidige én toekomstige gezondheid. Samenwerken met andere ziekenhuizen aan een gezond voedingsaanbod werkt inspirerend en is niet vrijblijvend. Er gebeurt wat.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

Het ontwikkelen van een nieuw voedingsconcept voor patiënten voeding; voeding op maat voor doelgroepen via nog te bouwen satellietkeukens. Uitgangspunt realisatie is 1-1-2024.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Het gezonder/duurzamer maken van het voedingsaanbod van patiënten en medewerkers en gasten. Het voedingsbeleid wordt herzien met de doelstellingen NPA en de UMCG leef -en werkomgeving (o.a. duurzaamheid) doelstellingen.

De samenwerking zoeken met de externe bezoekersrestaurants met als doel het realiseren van de doelstellingen NPA.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

1.Belangrijkste factor is nu tijd en de juiste mensen om alles te realiseren m.b.t. onze eigen voedingsconcepten.
Duidelijke afspraken met alle betrokkenen in de voedingsketen vanaf Inkoop (leveranciers) tot het uitserveren van de maaltijden (kennis en kunde medewerkers restaurants / Banqueting en verpleegafdelingen). Kennis en kunde zijn in huis om de doelen te bereiken maar het komt nog niet voldoende tot uiting.
2. Om van UMCG een gezond ziekenhuis te maken zal er een besluit moet worden genomen m.b.t. het assortiment van de externe winkels ( AH to Go, Etos e.a.).

Contact:

Trudi van Kampen
E-mail: g.w.m.van.kampen@umcg.nl

Social Media