Erasmus MC

Het Erasmus MC wil versneld stappen zetten in het aanbieden van gezonde voeding voor patiënt, bezoeker, werknemer en student. Goede Zorg Proef Je helpt hier mee om dit proces te versnellen en de doelen te realiseren.

Het Erasmus MC wil versneld stappen zetten in het aanbieden van gezonde voeding voor patiënt, bezoeker, werknemer en student. Goede Zorg Proef Je helpt hier mee om dit proces te versnellen en de doelen te realiseren. In 2022 hebben wij een visie en voedingsstrategie opgezet en op basis van deze strategie zijn wij gestart aan de ontwikkeling van een nieuw eet- en drinkconcept voor de patiënten van het Erasmus MC.  Daarnaast is het Erasmus MC organisatie-breed flinke stappen aan het zetten qua verduurzaming. Dat speelt zich af binnen de Green Deals, Zero Stadslogistiek Rotterdam en de Werkgeversaanpak mobiliteit Rotterdam.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

In ons streven naar gezonde en duurzame voeding voor onze patiënten, medewerkers en bezoekers, lopen wij tegen uitdagingen aan, die niet uniek zijn voor onze organisatie. Het is heel prettig om te leren van elkaars goede initiatieven, ervaren valkuilen en gevonden oplossingen. Goede Zorg Proef Je faciliteert hierin en jaagt ook aan.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

In het recente verleden is er onderzoek geweest op het vlak van nudging in de restaurants, hetgeen heeft bewezen dat kleine veranderingen al kunnen leiden tot gezondere keuzes van medewerkers en bezoekers tijdens de lunch.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Naast verduurzaming van het assortiment, wordt er samengewerkt met onze afvalleverancier voor het scheiden van afval. Ook wordt de samenwerking gezocht met de interne retailers en restaurants voor het verbeteren van het voedingsaanbod voor onze medewerkers en bezoekers. Recent zijn we gestart met de werkgroepen voor de implementatie van een nieuw eet- en drinkconcept voor de patiënten van het Erasmus MC.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

Intern zullen wij nog de laatste hand leggen aan een definitieve visie op gezonde duurzame voeding, zullen wij nog verdere stappen moeten zetten met de contractanten met name op de inhoud van de vendingmachines en het aanbod in de restaurants. Aandacht zal er zijn voor een versnelling van het verduurzamen van ons assortiment voor onze patiënten in lijn met Green Deal 3.0.

Contact:

•          Kevin Kap

•          Kirsten Berk

•          Marcel Vermeulen

•          Hans Peter Schilte