Leids Universitair Medisch Centrum

Als LUMC vinden wij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het realiseren van een volledig gezond voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers, medewerkers en studenten zoals we gezamenlijk hebben afgesproken in het Nationaal Preventieakkoord

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

Als LUMC vinden wij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het  realiseren van een  volledig gezond voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers, medewerkers en studenten zoals we gezamenlijk hebben afgesproken in het Nationaal Preventieakkoord.  Niet alleen zorgt een gezond voedingsaanbod voor het herstel van de patiënt en de bezoeker. Ook willen we uitstralen dat je met gezonde voeding en een gezonde leefstijl niet alleen sneller herstelt, maar ook minder (vaak) ziek wordt. Als medisch centrum vervullen we hierin een voorbeeldrol. Binnen “Goede Zorg proef je” worden de krachten gebundeld en ervaringen en best practices uitgewisseld en toegankelijk gemaakt voor de gehele zorg! We leveren hier graag een actieve bijdrage aan.

We hebben ons als voorhoedeziekenhuis binnen “Goede Zorg proef je” gecommiteerd aan het vervroegd behalen van de doelstellingen uit het Nationaal Preventieakkoord.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

We zijn trots op het ontwikkelen van de nieuwe visie op voeding, namelijk PUUR LUMC, ontstaan uit een intensieve samenwerking tussen artsen en onze keuken. Met deze visie kunnen we invulling geven aan de doelstellingen zoals bepaald in het Nationaal Preventieakkoord.

PUUR LUMC bestaat uit een drietal pijlers, namelijk:

  • PUUR                         onbewerkt en min mogelijk toevoegingen
  • Gevarieerd                 Seizoensgebonden en volgens de schijf van 5
  • Doelgroepgericht       afgestemd op de behoefte van de doelgroep

Met PUUR LUMC zetten we een volgende stap in een zo gezond mogelijk voedingsaanbod en geven we invulling aan voeding als onderdeel van een gezonde leefstijl.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

In de afgelopen periode hebben er al flink veel wijzigingen plaatsgevonden, zowel op het gebied van patiënten voeding als in de restaurants en de Koffiecorner. Het assortiment wordt tegen het licht gehouden en aangepast waar nodig op het Nationaal Preventieakkoord en de pijlers die in ons voedingsconcept PUUR LUMC centraal staan. We ontwikkelen doelgroepgerichte voeding en leiden onze medewerkers op om patiënten, medewerkers, bezoekers en studenten te verleiden om gezonde keuzes te maken.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

Er wordt hard gewerkt aan een goede samenwerking tussen alle diensten die met voeding te maken hebben binnen het LUMC. Communicatie is een belangrijk aspect om iedereen de boodschap van PUUR mee te geven en daarbij draagvlak te creëren.

Ook de communicatie van de artsen die zich nauw betrokken zijn, voelen van grote waarde voor het behalen van de doelen van het NPA.

Contact:

Elly Baak
E-mail: n.baak@lumc.nl

Social Media