Amsterdam UMC

Een gezonde (voedsel)omgeving is belangrijk voor patiënten, maar zeker ook voor medewerkers en bezoekers. Om dit meer vorm te geven doen wij mee aan Goede Zorg Proef Je.  

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

Zorg op het Bord (ZOHB) is het voedingsconcept van Amsterdam UMC. De missie van ZOHB is om door middel van voeding het welzijn van patiënten te verbeteren – zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Zo heeft voeding een centrale rol in zorg, onderwijs en onderzoek en is het onderdeel van elk behandelplan. Een gezonde (voedings)omgeving is belangrijk voor patiënten maar zeker ook voor medewerkers en bezoekers. Om dit meer vorm te geven doen wij mee aan Goede Zorg Proef Je.  

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

In het AMC is een Healthy Food Wall met gezonde vegetarische gerechten. We willen het assortiment van alle andere voedingsmiddelenautomaten gezonder en duurzamer maken. Het aanbod van vegetarische en vegan producten is nu voldoende maar kan nog verbeterd worden. Jaarlijks meten we de patiënttevredenheid over het eten in het ziekenhuis en de voedingswaarde van het menuaanbod. Op basis van deze resultaten voeren we verbeteringen door.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

Gezamenlijk overleg en afspraken op meta-niveau zodat we efficiënter kunnen werken en niet elk ziekenhuis het wiel uit hoeft te vinden. Bijvoorbeeld in het afspraken maken met de horeca en retail partners.

Ondersteuning in de communicatie met bijvoorbeeld templates en een toolkit

Contact:

Social Media