Spaarne Gasthuis

Goede Zorg Proef Je is een mooie uitwerking van onze visie waarin we onze voeding voor zowel patiënten als voor bezoekers en medewerkers zo gezond, duurzaam en lekker mogelijk willen aanbieden.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

In 2023 is de nieuwe visie op voeding vastgesteld. Goede Zorg Proef Je is een mooie uitwerking van onze visie waarin we onze voeding voor zowel patiënten als voor bezoekers en medewerkers zo gezond, duurzaam en lekker mogelijk willen aanbieden. Het ondertekenen van de intentieverklaring geeft draagvlak vanuit onze Raad van Bestuur om veranderingen op het gebied van voeding gefaseerd door te kunnen voeren.

Op welk initiatief ben je het meest trots?

Ons nieuwe voedingsconcept waar we in 2023 mee zijn gestart en het streven is dat dit concept voor de zomer van 2024 volledig geïmplementeerd is. Het nieuwe voedingsconcept gaat uit van meer keuzevrijheid en flexibiliteit voor de patiënt. Patiënten hebben in dit model een keuze uit een menukaart bestaande uit 3 menu’s (waarvan 1 volledig vegetarisch menu), 2 maaltijdsalades en losse maaltijd componenten. Bezoek kan tegen een kleine vergoeding met de patiënt mee eten. Tevens krijgen de patiënten dagelijks huisgemaakte eiwit verrijkte desserts aangeboden die de mono toetjes vervangen.

Waar wordt momenteel aan gewerkt?

Patiënten:
De voorbereiding voor de verbouwing van een tweede afdelingskeuken op 1 van onze hoofdlocaties zodat we de verdere uitrol van het nieuwe voedingsconcept kunnen bewerkstelligen.

Medewerkers:
Bij de catering is men hard bezig met een nieuwe menucyclus waar de uitgangspunten van Goede Zorg Proef Je in terugkomen.

Wat heb je nodig om de doelen van NPA te behalen?
Commitment vanuit het eigen team, collega’s binnen het ziekenhuis en kennis/ervaring vanuit andere ziekenhuis.

Contact

Lisette de Rooy
lderooy@spaarnegasthuis.nl
023-2241002

Sociale media