Treant

Om de zorg betaalbaar te houden is preventie steeds belangrijker. Vitaliteit van patiënten, bezoekers en collega’s draagt hier enorm aan bij.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?
Om de zorg betaalbaar te houden is preventie steeds belangrijker. Vitaliteit van patiënten, bezoekers en collega’s draagt hier enorm aan bij. Eten en drinken is echter subjectief, iedereen vindt er wel wat van. Een gedegen richtlijn helpt om het beleid eenduidig uit te kunnen dragen.

Op welk initiatief ben je het meest trots?
In 2020 hebben we het volgende vraagstuk voorgelegd aan Voilà Advies. ‘Help onze collega’s en bezoekers om gezonder te eten in onze restaurants, zodat zij vitaal blijven en toch uit een ruim assortiment kunnen kiezen’. Om aan dit verzoek te voldoen introduceerde Voila het Gouden Restaurant-concept, afgeleid van de richtlijnen van de Gouden Kantine van het #Voedingscentrum. Door het volgen van dit concept is het voedingsaanbod voor collega’s en bezoekers gezonder geworden. De restaurants bieden nu meer gezonde alternatieven voor ongezonde producten. En meer gezonde producten dan ongezonde. Ook zetten we de gezonde producten veel meer op de voorgrond zodat deze keuze wat vanzelfsprekender wordt. We verleiden onze gast als het ware om te kiezen voor gezond. Voila Advies toetst ieder jaar of onze restaurants nog voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ook bij de laatste controle kwamen alle 3 de locaties goed uit de bus.

Waar wordt momenteel aan gewerkt?
Met denkkracht van een zeer gevarieerde groep stakeholders, gebundeld in een denktank, zijn we bezig de theorie van GZPJ naar onze weerbarstige praktijk te vertalen voor wat betreft het aanbod van eten en drinken aan onze patiënten. Eind 2024 moet er een plan met businesscase geaccordeerd zijn om in 2025 te kunnen implementeren.

Wat heb je nodig om de doelen van NPA te behalen?
De vertaalslag van de wenselijke theorie naar de weerbarstige praktijk helpen maken. Hoe kunnen we de richtlijn vertalen naar onze praktijk op 3 verschillende locaties en met draagvlak bij alle stakeholders en benodigde middelen/materialen. Het monitoringsdocument, de online meetings en het platform helpen hierbij.

Contact

Sascha van Eijkern
s.vaneijkern@treant.nl

Sociale media

Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram
Zie ook: www.treant.nl