Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

Als ziekenhuis vinden wij het belangrijk om voor patiënten, bezoekers en medewerkers een lekker en gezond aanbod van eten & drinken aan te bieden. Dit juist omdat een gezonde levensstijl belangrijk is om een ziekenhuis bezoek te voorkomen of herstel te bevorderen.  

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

We zijn heel trots op de samenwerking die we met een lokale zuivelaar zijn aangegaan en waarmee we samen een eiwitrijke ijsmousse hebben ontwikkeld. Deze mousse wordt door de patiënten erg gewaardeerd en draagt daarmee niet alleen bij aan een gezonde maaltijd, maar ook aan een positieve beleving.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Wij zijn volop in ontwikkeling en er loopt nu een project voor eiwitrijke tussendoortjes op de afdelingen. Daarnaast zijn we in de horecapunten in het ziekenhuis bezig met zogenoemde eetwissels. Zoals bijvoorbeeld steeds meer volkorenbrood als de standaard aanbieden en alleen op vraag een alternatief.  We merken dat we in de ontwikkeling niet te snel moeten gaan om iedereen mee te nemen in een soms nieuwe gedachtegang van het aanbieden van ons assortiment.

Contact:

Daniëlle Hanrath: dhanrath@viecuri.nl

Social Media

Goede zorg proef je is een project van:

Alliantie Voeding in de zorg

Uitgevoerd met steun van:

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

In samenwerking met

Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen
Ziekenhuis Gelderse Vallei
Voedingscentrum - eerlijk over eten
Nederlandse Vereniging van Diëtisten
Nationaal Preventie Akkoord