Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk

Goede Zorg Proef Je is voor ons een belangrijk platform om kennis te delen, te sparren met gedreven mede-professionals en om inspiraties op te doen.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

Het SKB in Winterswijk doet mee aan Goede Zorg Proef je omdat wij gezond en lekker eten essentieel vinden voor onze patiënten, onze medewerkers en onze bezoekers. Het SKB is aangesloten op de regiovisie ‘Samen langer gelukkig en gezond leven in de Achterhoek’ van Thematafel ‘De Gezondste Regio’; met eten en drinken kunnen wij concreet bijdragen aan het bereiken van onze doelstelling: samen voor slimmere zorg in de Oost-Achterhoek.
Goede Zorg Proef Je is voor ons een belangrijk platform om kennis te delen, te sparren met gedreven mede-professionals en om inspiraties op te doen.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

We hebben onze basis goed op orde met gastvrije medewerkers, een prima maaltijdenconcept voor onze patiënten en een personeels- en bezoekersrestaurant in eigen beheer.

Maar we willen meer, en dit willen we als SKB samen organiseren met de mens centraal.

Op basis van positieve gezondheid, naoberschap, en herijkte financiële en kwalitatieve doelstellingen; willen we werken aan gezonder en aantrekkelijker cateringconcept voor bezoekers en medewerkers (2022) en een meer doelgroepgericht concept voor patiënten catering (2023).

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Wij zijn nu gestart met behoefte-inventarisatie voor medewerkers- en bezoekerscatering en gaan dit Q1 2022 verwerken in planvorming. Ook de doelen van het Nationaal Preventie Akkoord (NPA) en het SKB-breed nemen we mee in de planvorming.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

Qua doelen in het NPA hebben we een aantal zaken al goed op orde; we zijn een rookvrij ziekenhuis, hebben de beweegcampagne SKBeweegt, aandacht voor positieve gezondheid en er zijn al stappen gezet op het gebied van gezondere voeding aan patiënten (bijv. pilots met mini-maaltijden voor patiënten met minder trek, zodat ze toch eten), personeel (bijv. voor personeel geen witbrood meer, introductie van een Make Your Own saladebar) en bezoekers (verleiden tot gezondere keuzes in routing en aanprijzing).

Contact:

Chiara van Bergen – Monasso
E-mail: c.monasso@skbwinterswijk.nl

Social Media