Maasstad Ziekenhuis

Wij geloven in de kracht van samen optrekken en zoeken daarom verbinding met andere ziekenhuizen zodat we kennis en ervaring kunnen uitwisselen.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

Als ziekenhuis weten we hoe belangrijk een gezond voedingsaanbod is. Goede voeding is een essentieel onderdeel van goede zorg.
We hebben een voedingsaanbod dat aansluit bij onze doelgroepen: patiënten bezoekers en medewerkers. Voor onze patiënten betekent dit een aanbod dat bijdraagt aan herstel. Bezoekers willen we inspireren om gezonde keuzes te maken. Onze medewerkers willen we ondersteunen om vitaal en gezond te blijven.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

We zijn trots op onze visie op patiënten voeding, “MAASS”. Vanuit deze visie bieden we onze patiënten een persoonlijke service en helpen we met het maken van een voedselkeuze die past bij hun wens en ondersteunend is voor hun herstel. Dit persoonlijke patiëntencontact is één van de speerpunten van het Maasstadziekenhuis en noemen we ‘aandacht voor aandacht’.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

We werken aan een steeds breder en aantrekkelijker aanbod van gezonde voeding voor bezoekers en medewerkers vanuit de visie op catering.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

Wij geloven in de kracht van samen optrekken en zoeken daarom verbinding met andere ziekenhuizen zodat we kennis en ervaring kunnen uitwisselen met betrekking tot:
– gezond een aantrekkelijk voedingsaanbod
– preventiemaatregelen en
– communicatie over gezonde voeding en aanbod
Zo kunnen we leren van elkaars ‘best practises’.

Contact:

Joris v/d Berg
E-mail: Bergj2@maasstadziekenhuis.nl
Martine Staat
E-mail: staatm@maasstadziekenhuis.nl

Social Media