Flevoziekenhuis

Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt om de voeding voor de patiënt te optimaliseren. Deze lijn willen wij het komende jaar doortrekken richting de bezoekers van het ziekenhuis en het personeel.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

“Goede Zorg Proef Je” sluit naadloos aan bij het project “Zorg met Smaak” waar Flevoziekenhuis het afgelopen half jaar een start mee heeft gemaakt.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

Het nieuwe voedingsconcept voor het Flevoziekenhuis, welke gebaseerd is op basis van zes eetmomenten waarbij eiwit verrijkte producten en een zoutarme receptuur het uitgangspunt zijn. Tevens bestaat het assortiment voor de patiënt tijdens lunch en diner uit maar liefst twaalf verschillende gerechten, (koud & warm), waarbij op het gewenste tijdstip van de patiënt de maaltijd genuttigd kan worden. Dagelijks wisselt het assortiment en is er sprake van een zomer & winter cyclus. Daarnaast wordt alle data rondom de voeding vastgelegd in een software pakket, waardoor er beter gestuurd kan worden op inkoop en een reductie op waste.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt om de voeding voor de patiënt te optimaliseren. Deze lijn willen wij het komende jaar doortrekken richting de bezoeker van het ziekenhuis en het personeel.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

Kennis delen en leren van collega’s uit de branche.

Contact:

Frithjof de Waard: fdwaard@flevoziekenhuis.nl
Elles de Bruin: edbruin@flevoziekenhuis.nl

Social Media