Reade

Waarom hebben jullie je aangesloten bij het Goede Zorg Proef Je revalidatienetwerk?

Leefstijl wordt steeds meer gezien als onderdeel van de totale behandeling, waarbinnen goede voeding een belangrijke pijler is. Binnen het netwerk GZPJ staat delen van kennis centraal. Op deze manier is het mogelijk om belangrijke stappen te maken op het gebied van goede voeding niet alleen binnen Reade, maar ook binnen meerdere revalidatiecentra. Hier dragen wij graag aan bij.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

Een volledige transitie van alle voedingsconcepten binnen Reade, waarbij goede voeding centraal staat. Onze cliëntenvoeding, koffiecorners, Reade Café, bedrijfsrestaurants, vending en koffieautomaten hebben een ingrijpende transitie ondergaan. Met als belangrijke basis:

  1. Vers & onbewerkt
  2. Cliënten en medewerkers helpen (stimuleren) om de juiste keuze te maken
  3. Herstelbevorderend
  4. Van dierlijk naar meer plantaardig
  5. Verleiden & verrassen

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Wij doen een bijzonder wetenschappelijk onderzoek gericht op de verbetering van de gezondheid van mensen met reuma, artrose en jicht. In dit wetenschappelijke onderzoek werken deelnemers aan hun voedingspatroon, beweging, stress & ontspanning. In dit onderzoek krijgen mensen een plantaardige voeding advies van een diëtist.

Wat hebben jullie nodig om de doelen van het Nationaal Preventie akkoord te halen?

  • (Richtlijnen Goede Voeding voor patiënten en Richtlijnen Eetomgeving voor bezoekers en medewerkers)
  • De kracht van verbinding tussen alle revalidatiecentra! Om met elkaar hetzelfde uit te stralen: Gezonde voeding is belangrijk en wij geven daarin het goede voorbeeld en helpen je goede keuzes maken.
  • Daarnaast bouwen wij op een goede samenwerking met onze voedingspartner Vitam. We trekken in co-creatie op om de doelen van het NPA te behalen. Samen zetten we steeds een volgende stap om de voedingsomgeving binnen Reade gezonder te maken.

Wie is jullie contactpersoon(en) en wat zijn jullie Sociale Media kanalen?

Bianca Wester, Facilitair Manager ai. – b.wester@reade.nl & bianca@westerenvandoorn.nl