Bernhoven

Alles waar wij voor kiezen bij Bernhoven, komt voort uit de belofte: ‘Uit liefde voor mensen creëren we samen de allerbeste gezondheidszorg’. In samenwerking met GZPJ, diëtisten, Facilitaire Services en Hutten zetten wij deze stappen richting een gezondheidsorganisatie.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

Bernhoven wil in 2025 een gezondheidsorganisatie zijn! Alles waar we voor kiezen bij Bernhoven, komt voort uit onze belofte: ‘Uit liefde voor mensen creëren we samen de allerbeste gezondheidszorg’. Onze nieuwe strategie 2020 – 2025 heet ‘Samen werken aan gezondheid’.
Hierbij stimuleren en ondersteunen we onder andere een gezonde leefstijl voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers en spannen wij ons graag in om de doelen van het Nationaal Preventie Akkoord vervroegd te behalen.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

Wij zijn trots op de gedrevenheid om samen met alle betrokkenen continu te willen verbeteren, en dat we dat volgens een adequate manier met onderzoek en verbeterplannen doen. Wij hebben met een onderzoek in kaart gebracht wat de patiënt vindt van het voedingsconcept en daarbij valt op dat de patiënt het volgende goed waardeert: persoonlijke service, aantrekkelijke presentatie, vers/kwaliteit, assortiment broodmaaltijd, dagmenu biedt variatie en het geeft ons waardevolle input voor verdere verbeteringen. Ook hebben wij bij Bernhoven voor de 70 plussers een aangepast voedingsbeleid geïmplementeerd.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Gezonde voeding staat al lange tijd hoog op de agenda bij Bernhoven. Samen met onze partner Hutten hebben wij de afgelopen jaren een flexibel voedingsconcept ontwikkeld waarbij patiënten kunnen kiezen wat ze, wanneer, waar willen eten. Lekker, gezond en gevarieerd staan daarbij voorop.
De visie is dat eten en drinken een bijdrage levert aan de gezondheid en het welzijn van mensen en de kwaliteit van zorg. We sturen daarbij actief op voldoende inname van energie en eiwit om het herstelproces van de patiënt te bevorderen. Dit voedingsconcept krijgt veel waardering van patiënten.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

In juni 2022 willen wij voldoende verschuivingen en veranderingen hebben aangebracht om het doel van ’Voorhoedeziekenhuis in de voeding’ te behalen binnen alle drie de sporen: patiënten, bezoekers en personeel. Hierbij zijn we aan de slag gegaan met vier punten die direct impact hebben:

–           meer groente en fruit
–           meer onbewerkte producten
–           meer volkoren producten en
–           meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten.

Contact:

Lieke van den Bogaard
E-mail: lieke.vandenbogaard@bernhoven.nl

Social Media