IJsselland

We zijn ervan overtuigd dat goed en lekker eten een drinken een bijdrage levert aan herstel en vitaliteit. Het GZPJ programma helpt ons vaart te maken in het realiseren van ons doel, een gezonde (voedings)omgeving voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

We zijn ervan overtuigd dat goed en lekker eten een drinken een bijdrage levert aan herstel en vitaliteit. Het GZPJ programma helpt ons vaart te maken in het realiseren van ons doel, een gezonde (voedings)omgeving voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers. Het spreekt ons aan dat we kennis kunnen delen met andere partners, en tegelijkertijd kennis kunnen ophalen.

Op welk initiatief ben je het meest trots op?

Recent is onze centrale hal helemaal verbouwd. Het is nu een prachtige open ontvangst met een gloednieuw restaurant, IJsselplein. Tijdens de verbouwing hebben we samen met onze partner Albron de tijd genomen om ons restaurantconcept te optimaliseren. In het nieuwe assortiment spelen fruit en groente de hoofdrol. Er zijn snacks, maar in een gezond jasje. En het draait om klein genieten, wat in feite gaat over het aanbieden van kleinere porties. Ook in ons personeelsrestaurant is de gezonde keuze goed beschikbaar.

Waar wordt er momenteel aan gewerkt?

Met onze projectgroep treffen we voorbereiding voor de benodigde aanpassingen in ons algehele voedingsconcept.

  • Onderzoek naar de consumentprofielen in ons personeelsrestaurant.  Dit is mede input voor de optimalisatie van het restaurantconcept.
  • De uitrol van nieuwe tussenmaaltijden voor onze patiënten.
  • Implementatie IDDSI
  • Herinrichting van het voedingsmanagementsysteem
  • Opleiden van facilitairmedewerkers

Wat heb je nog nodig om de doelen van het NPA te behalen?

  • Beschikbare tijd van medewerkers in de organisatie
  • Ondersteuning in de communicatie. Ervaringen en voorbeelden delen.  Doel is draagvlak creëren bij de inrichting van een gezonde voedingsomgeving.

Contact

Carla Reitsma
E-mail: creitsma@ysl.nl