Medisch Spectrum Twente

MST bouwt aan de zorg van de toekomst. Als het gaat om voeding, betekent dit het werken aan een gezond, duurzaam én aantrekkelijk voedingsaanbod.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?
MST bouwt aan de zorg van de toekomst. Als het gaat om voeding, betekent dit het werken aan een gezond, duurzaam én aantrekkelijk voedingsaanbod. Zo dragen we niet alleen bij aan  het welzijn van onze patiënten en bezoekers, maar ook aan dat van onze medewerkers.

Op welk initiatief ben je het meest trots?
Het nieuwe voedingsconcept dat het afgelopen jaar als pilot gedraaid heeft en nu uitgerold gaat worden op alle klinische afdelingen. Hierin krijgen patiënten 7 aantrekkelijk gepresenteerde kleine maaltijden per dag, waardoor ze meer eiwitten en kilocalorieën binnenkrijgen en er minder voedselverspilling is. Daarnaast is in het restaurant gestart met Orbisk, waardoor we inzage beter kunnen sturen op het verminderen van voedselverspilling. 

Waar wordt momenteel aan gewerkt?
Implementatie nieuwe voedingsconcept. Daarnaast zijn we als vervolg op de visie op voeding voor patiënten bezig met het ontwikkelen van een visie op voeding voor medewerkers en bezoekers. Tevens volgen we de lijn van onze cateraar Vermaat in het gezonder maken van koek en gebak.  

Wat heb je nodig om de doelen van NPA te behalen?
Hulp bij het vinden van de juiste balans tussen keuzevrijheid voor iedereen én een gezonder en duurzamer voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Ook ontvangen we graag advies over de mogelijkheden voor verantwoorde en betaalbare veganistische maaltijden voor opgenomen patiënten. Daarnaast blijven we graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waarderen we het delen van kennis en ervaringen tussen de deelnemers van GZPJ.

Contact

Marianne Kooistra-Jonker
E-mail: m.kooistra@mst.nl

Social media