Maastricht UMC+

Voeding speelt een belangrijke rol in de strategische visie van het MUMC+. Het verstrekken van gezonde voeding aan medewerkers en patiënten is daar een logische afgeleide van. 

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

Het Maastricht UMC+ heeft onder de noemer “gezond leven” de strategie en visie van het MUMC+ nader vormgegeven. ‘Gezond leven’ belichaamt de strategische visie van het MUMC+ vanuit een bijzondere benadering van gezondheid en ziekte, gericht op preventie en integrale zorg. Het MUMC+ kijkt daarbij niet alleen naar gezondheidsherstel maar ook naar gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. Voeding speelt een belangrijke rol in de strategische visie van het MUMC+. Het verstrekken van gezonde voeding aan medewerkers en patiënten is daar een logische afgeleide van. 

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

Met aantrekken van een nieuwe chefkok, eind 2018, hebben we grote stappen kunnen maken in het moderniseren van het assortiment. Waarbij nadrukkelijk is gekeken naar de eigentijdsheid van de gerechten afgestemd op de internationale doelgroepen.
Ook het invoeren van het nieuwe 3 Kanalen. Het voedingsconcept voor 30% van onze klinische patiënten is een van onze trotspunten van de afgelopen periode. In het concept heeft de patiënt (incl. begeleiding en bezoekers) de mogelijkheid om zelf te bepalen met wie, waar en wanneer en wat hij/zij eet.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Ons vending-machine park is breed en divers en bedient meerdere doelgroepen tegelijk. Om hierin een juiste mix te vinden van producten die binnen de richtlijnen gezonde eetomgeving vallen, tegen de juiste prijs en juiste vraagstelling, staat het komende jaar in de planning. We werken momenteel hard aan het finetunen van het concept en de doorontwikkeling van data analyses om het proces verder te verbeteren. Ook beginnen de eerste voorbereidingen op de ziekenhuis brede uitrol te lopen.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

Met name geduld hebben wij nodig. Geduld van onze gasten, geduld vanuit het leveranciers kanaal en zelfs geduld vanuit onze eigen ploeg keukenmedewerkers. Voor de verdere uitrol van het 3 Kanalen Voedingsconcept wachten we nog besluitvorming van de medezeggenschap.

Contact:

Corrie van de Weijer
E-mail: corrie.vande.weijer@mumc.nl

Social Media