Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei investeert al meer dan 10 jaar in goede voeding in de zorg en is hét voedingsziekenhuis van Nederland. Goede voeding en voldoende bewegen en slapen horen bij een optimale behandeling en hebben een positieve invloed op gezondheid.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

Ziekenhuis Gelderse Vallei is samen met Wageningen University & Research en Rijnstate kernpartner van de Alliantie Voeding in de Zorg en aangesloten bij de Voorhoede Ziekenhuizen van Goede Zorg Proef je. Ziekenhuis Gelderse Vallei investeert al meer dan 10 jaar in goede voeding in de zorg en is hét voedingsziekenhuis van Nederland. Voeding, bewegen en slaap zijn bouwstenen van de zorg die het ziekenhuis biedt. Het belang van voeding, bewegen en slaap wordt binnen het ziekenhuis breed gedragen. Goede voeding en voldoende bewegen en slapen horen bij een optimale behandeling en hebben een positieve invloed op gezondheid.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

Dat alle medewerkers van het team voeding & horeca enthousiast meedenken en meewerken om de intentieverklaring die we hebben getekend (eind juni 2022 een gezonde eetomgeving voor patiënten, medewerkers en bezoekers) te kunnen realiseren.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Pilot in het gastenrestaurant met alleen gezonde producten.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

Beleid goede voeding versus duurzame voeding.

Contact:

Coralie Azzouzi,
E-mail: cazzouzi@zgv.nl

Social Media

  • www.linkedin.com/company/ziekenhuis-gelderse-vallei
  • Twitter: @geldersevallei
  • www.facebook.com/geldersevallei
  • Instagram: ziekenhuisgeldersevallei