Radboud UMC

In het Radboudumc kiezen we bewust voor voeding die een goede gezondheid, duurzame samenleving en verantwoorde leefstijl stimuleert. Ons voedingsaanbod is vanuit deze gedachte zorgvuldig samengesteld voor medewerkers, bezoekers en patiënten.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

Ons voedingsaanbod is zorgvuldig samengesteld voor medewerkers, bezoekers en patiënten. Hierin past goede voeding goed thuis. Als Radboudumc staan we voor preventie. Door goede voeding aan te bieden aan medewerkers, bezoekers en patiënten proberen we (welvaarts)ziekten te voorkomen en de gezondheid te verbeteren. Daarnaast heeft de voorzitter Raad van Bestuur de Voorhoede ziekenhuizen ondertekend. 

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

Op dit moment (juli 2023) zijn we enorm trots op de door het Radboudumc georganiseerde inspiratiesessie. Hierin mochten we andere Goede Zorg Proef Je ziekenhuizen inspireren.
Dit is een mooi begin geweest om elkaar te inspireren! Het Dijklander ziekenhuis te Hoorn heeft namelijk een tweede inspiratiesessie aangekondigd.
Prachtig om elkaar te mogen en te kunnen inspireren.  

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Momenteel zijn we bezig met natuurlijk eten en drinken. Denk hierbij aan een eiwittransitie, circulair inkopen, lokaal inkopen, natuur inclusief ect. 

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

Met een flinke dosis energie de huidige koers doorzetten en kansen pakken als ze zich voordoen.
Actief betrokken zijn bij Toekomstproef.
Gedragsverandering bij de medewerkers.

Contact:

Social Media