De Hoogstraat

Samen staan we sterker om de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord te behalen. Van elkaar leren en samen optrekken op deelgebieden zien we als grote meerwaarde.

Waarom hebben jullie je aangesloten bij het Goede Zorg Proef Je revalidatienetwerk?

Samen staan we sterker om de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord te behalen. We wisselen graag kennis uit met andere zorginstellingen en vooral revalidatiecentra. Van elkaar leren en samen optrekken op deelgebieden zien we als grote meerwaarde.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

De implementatie van goede voeding wordt binnen De Hoogstraat vanuit een zeer enthousiaste groep zorgprofessionals opgepakt. We dragen de implementatie organisatie breed. We doen dit door het project : Voeding en Revalideren. Dit project heeft samenhang met het project Bewegen en Rust van De Hoogstraat.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Het opstarten van het project Voeding en Revalideren. Dat betekent een scherp projectplan en een heldere planning. De eerste acties voor aanpassingen in het assortiment voor het ontbijt en de broodmaaltijd zijn genomen.

Wat hebben jullie nodig om de doelen van het Nationaal Preventie akkoord te halen? (Richtlijnen Goede Voeding voor patiënten en Richtlijnen Eetomgeving voor bezoekers en medewerkers)

Praktische tips en vooral ook hoe ga je om met onderwerpen waarmee iedereen van doen heeft, zoals:

  1. Hoe ga je om met weerstand?
  2. Goede voeding versus Thuis Bezorgd
  3. Presentatie van het vernieuwde assortiment
  4. Hoe zorg je ervoor dat gezonde voeding en leefstijl de standaard wordt vanuit de eigen intrinsieke motivatie, dus zonder betuttelend over te komen.

Wie is jullie contactpersoon(en) en wat zijn jullie Sociale Media kanalen?

Contact:

Rosan Woelders r.woelders@dehoogstraat.nl

Ellen Evertzen e.evertzen@dehoogstraat.nl

Social Media:

  • Instagram: @dehoogstraat
  • LinkedIn: @de-hoogstraat-revalidatie
  • Twitter: @DeHoogstraat
  • Facebook: @dehoogstraatrevalidatie