Roessingh

Het is tegenwoordig een must om het voedingsaanbod in de instellingen te verbeteren. Het is hierbij erg prettig om te kunnen sparren met andere zorginstellingen.

Waarom hebben jullie je aangesloten bij Goede Zorg Proef Je?

Het is tegenwoordig een must om het voedingsaanbod in de instellingen te verbeteren. Het is hierbij erg prettig om te kunnen sparren met andere zorginstellingen om tot een mooi plan te komen. Goede Zorg Proef Je ondersteunt ons in het maken van een duidelijk stappenplan en geeft ons inspiratie.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

In onze instelling hebben we de luxe dat onze koks alles zelf koken. Daardoor kunnen we (gemakkelijker) aanpassingen maken in ons aanbod van het diner en kunnen de koks hun creativiteit kwijt in de gerechten om gezond eten ook zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Op dit moment zijn we bezig met het gezonder maken van het aanbod van het restaurant. Hier kunnen zowel patiënten, als bezoekers, als medewerkers eten en drinken kopen. Het aanbod is helaas maar voor 50% bewust, en daar moest verandering in komen. We merken da de aanpassingen in het restaurant meer weerstand oproept omdat het nu ook de medewerkers treft. Daarom hebben we een enquête uitgezet om de mening van de medewerker te vragen. Daar zijn mooie resultaten uitgekomen waaruit blijkt dat ook veel medewerkers achter het nieuwe beleid staan! We hopen binnen 3 maanden het aanbod te hebben aangepast naar 80% gezond.

Wat hebben jullie nodig om de doelen van het Nationaal Preventie akkoord / Integraal Zorgakkoord te halen?

Wat we vooral merken is dat een goede samenwerking tussen de afdeling diëtetiek (die het voortouw nemen in de verandering naar een gezonder aanbod) en de afdeling facilitair en keukenpersoneel heel erg belangrijk is. Als je samen tot een mooi plan komt, dan is er ook meer draagvlak om de aanpassingen vol te houden.

Wie is jullie contactpersoon(en) en wat zijn jullie Sociale Media kanalen?

Contactpersonen: Lotte Bijker en Caroline Fierkens, beide te vinden op LinkedIn en we werken bij Roessingh, ook te vinden op LinkedIn.