ZorgSaam

Voeding is een noodzakelijke behoefte maar ook letterlijk een smaakmaker van het leven. Zeker als je je wat minder sterk of niet helemaal thuis voelt, kan het ook kracht en troost bieden.

Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?
De mensen voor wie we zorgen vinden persoonlijke aandacht en goede zorg heel belangrijk. Net zo belangrijk is iets wat eigenlijk als vanzelfsprekend wordt gezien, maar dat zeker niet is: goede voeding. Voeding is een noodzakelijke behoefte maar ook letterlijk een smaakmaker van het leven. Zeker als je je wat minder sterk of niet helemaal thuis voelt, kan het ook kracht en troost bieden. Het goed organiseren van voeding in de zorg is niet eenvoudig vanwege alle diverse persoonlijke behoeften en wensen en smaken, maar het is wel een must.

Op welk initiatief ben je het meest trots?
Dagelijks werken vele ZorgSaam collega’s er hard aan alle cliënten en patiënten van voedzaam en smaakvol eten te voorzien. Dat het goed gecoördineerd en vrijwel foutloos gebeurt, is te danken aan hun inzet en de visie die ZorgSaam heeft op voeding.  

Waar wordt momenteel aan gewerkt?

We zijn op meerdere vlakken bezig, meest interessant is wellicht dat ZorgSaam omdat het naast ziekenhuiszorg ook ouderenzorg aanbiedt, het Goede Zorg Proef Je gedachtengoed ook probeert toe te passen op de ouderenzorglocaties.  

Wat heb je nodig om de doelen van NPA te behalen?

Het is goed dat we zelf een visie hebben. Maar het is nog beter dat we ook ideeën van anderen kunnen benutten en van elkaar kunnen leren om slimme stappen te maken op weg naar een gezondere omgeving.

Contact