Reinier de Graaf

Een gezond en gevarieerd voedingsaanbod realiseren in een ziekenhuis doe je samen. Het vraagt commitment en een duurzame inzet van iedereen in de organisatie.

Een gezond en gevarieerd voedingsaanbod realiseren in een ziekenhuis doe je samen. Het vraagt commitment en een duurzame inzet van iedereen in de organisatie.Waarom doen jullie mee met Goede Zorg Proef Je?

In onze meerjarenstrategie staat de levensloopgeneeskunde centraal. Hiervoor zetten we stevig in op preventie samen met onze partners in de regio. Een gezonde leefstijl is belangrijk om gezond te blijven en verkleint de kans op chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Gezonde voeding kan ook een bijdrage leveren aan herstel van ziekte, de gezondheid en kwaliteit van leven van patiënten. Daarnaast willen wij een voedingsaanbod realiseren waarmee we medewerkers vitaal houden en dat voor bezoekers gevarieerd en gezond is.

Op welk initiatief zijn jullie het meest trots?

We hebben kleine initiatieven uitgerold zoals vers fruit beschikbaar voor alle medewerkers en maaltijden in kleinere porties beschikbaar voor patiënten. Beide initiatieven worden enorm gewaardeerd.  

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

De afgelopen jaren zijn er al flink wat stappen gezet om de voeding voor de patiënt te optimaliseren o.a. door een steeds groter aanbod van eiwit verrijkte producten en gezonde tussendoortjes en het aanbieden van kleine warme maaltijden. Deze lijn willen wij de komende jaren doortrekken richting de bezoekers en het personeel van het ziekenhuis door een breed en aantrekkelijk aanbod van gezonde voeding te ontwikkelen en aan te bieden.

Wat heb je nodig om de doelen van het NPA te behalen?

Een gezond en gevarieerd voedingsaanbod realiseren in een ziekenhuis doe je samen. Het vraagt commitment en een duurzame inzet van iedereen in de organisatie. Alleen door het betrekken van verschillende disciplines kan iedereen binnen de zorginstelling de vruchten plukken van gezond eten en drinken op de lange termijn. Daarnaast leren we graag van / delen we graag kennis met andere ziekenhuizen. Dat motiveert en inspireert en dat is de kracht van Goede Zorg Proef Je.

Contact:

Margaritha van Baardwijk – m.vanbaardwijk@rdgg.nl

Social Media