Aan de slag
met de toolkit
Wij helpen je een gezond & duurzaam voedingsaanbod
in jouw ziekenhuis of zorginstelling te realiseren.
Begin met een voedingsvisie
Een gezond en duurzaam voedingsaanbod realiseren doe je samen. Maar waar begin je en hoe betrek je de verschillende afdelingen? Om draagvlak te creëren voor het nieuwe voedingsconcept is een heldere voedingsvisie nodig. Dit geeft de organisatie richting en verbindt, met als doel eensgezindheid en acceptatie bij de betrokkenen. Het project Goede Zorg Proef Je moedigt aan om vanuit een multidisciplinair team met het thema aan de slag te gaan. De toolkit geeft handvaten om tot die visie te komen en biedt een stappenplan om een gezond en duurzaam voedingsaanbod te implementeren.
Het voedingsaanbod gezonder maken in jouw zorgorganisatie
Gezonde en duurzame voeding is belangrijk voor iedereen! Het aanbieden van goede voeding kan bijdragen aan herstel na ziekte, een betere werkomgeving en gezondere keuzes voor bezoekers. Voor patiënten, ook wel zorgvragers, zijn de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad de basis en is aandacht voor voldoende energie en eiwitten essentieel. Voor medewerkers en bezoekers vormen de Richtlijnen Eetomgevingen van het Voedingscentrum de basis voor een gezond en duurzaam voedingsaanbod. Met welke doelgroep wil jij van start? Gebruik onze praktische tips om het voedingsaanbod te verbeteren.
Ik wil mijn aanbod gezonder maken voor:
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Check onze veelgestelde vragen (FAQ).
En vooral de antwoorden op die vragen natuurlijk.