Aan de slag
met de toolkit

Wij helpen je een gezond & duurzaam voedingsaanbod

in jouw ziekenhuis of zorginstelling te realiseren.

Begin met een voedingsvisie

Een gezond en duurzaam voedingsaanbod realiseren doe je samen. Maar waar begin je en hoe betrek je de verschillende afdelingen? Om draagvlak te creëren voor het nieuwe voedingsconcept is een heldere voedingsvisie nodig. Dit geeft de organisatie richting en verbindt, met als doel eensgezindheid en acceptatie bij de betrokkenen. Het project Goede Zorg Proef Je moedigt aan om vanuit een multidisciplinair team met het thema aan de slag te gaan. De toolkit geeft handvaten om tot die visie te komen en biedt een stappenplan om een gezond en duurzaam voedingsaanbod te implementeren.

Het voedingsaanbod gezonder maken in jouw zorgorganisatie

Gezonde en duurzame voeding is belangrijk voor iedereen! Het aanbieden van goede voeding kan bijdragen aan herstel na ziekte, een betere werkomgeving en gezondere keuzes voor bezoekers. Voor patiënten, ook wel zorgvragers, zijn de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad de basis en is aandacht voor voldoende energie en eiwitten essentieel. Voor medewerkers en bezoekers vormen de Richtlijnen Eetomgevingen van het Voedingscentrum de basis voor een gezond en duurzaam voedingsaanbod. Met welke doelgroep wil jij van start? Gebruik onze praktische tips om het voedingsaanbod te verbeteren.

Ik wil mijn aanbod gezonder maken voor:

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Check onze veelgestelde vragen (FAQ).
En vooral de antwoorden op die vragen natuurlijk.

Goede Zorg Proef Je ook in ons personeelsrestaurant!

Goede Zorg Proef Je ook in ons personeelsrestaurant!

Nynke Lokhorst
Communicatieadviseur
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over Goede Zorg Proef Je.

Projectpartners

Goede Zorg Proef Je is een project van Alliantie Voeding in de Zorg

In samenwerking met

Mede mogelijk gemaakt door