Trots op eerste prijs Gezonde Innovatie Awards

8 december 2023

Met trots kunnen wij zeggen dat ons programma Goede Zorg Proef Je de eerste prijs heeft gewonnen bij de Gezonde Innovatie Awards, in de categorie: de favoriete initiatieven van de vakjury. Een mooie erkenning voor de energie die de Goede Zorg Proef Je ziekenhuizen en zorginstellingen steken in de transitie naar een gezond en duurzaam voedingsaanbod!

Voor de vierde keer op rij reikten Foodlog, FoodPersonality en supermarkt.team de Gezonde Innovatie Awards uit aan producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. De vakjury – bestaand uit Janneke Stolker (huisarts), Jenneke Heising (Wageningen University & Research), Reinoud Moojen (Universiteit Utrecht), Anouk Dijkgraaf (Phaff Export Marketing) en Bas Bobeldijk (Jumbo) – selecteerde 80 genomineerden uit 125 aanmeldingen.

In de prijzen gevallen

Van de genomineerde initiatieven heeft Goede Zorg Proef Je de eerste prijs van de vakjury gewonnen! Iris de Koning, projectcoördinator bij Goede Zorg Proef Je, mocht de prijs in ontvangst nemen en benadrukte dat deze prijs ook gaat naar alle aangesloten ziekenhuizen en zorginstellingen. “Ik wil hen bedanken, omdat zij daadwerkelijk zorgen voor de transitie naar een gezond en duurzaam voedingsaanbod.” Iris bedankt specifiek de Voorhoedeziekenhuizen. “Doordat zij hun kennis en best practices delen met andere organisaties, hoeft het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden te worden. We doen het met elkaar!”

Mooie initiatieven en producten

Naast Goede Zorg Proef Je zijn ook andere initiatieven in de prijs gevallen, die we graag willen feliciteren en bedanken voor hun inzet om de eetomgeving in Nederland gezonder te maken: kassafruit, het Nationaal Schoolontbijt, Gezonde Smikkelweken Scholenpakket, Healthy Fridge en Healthy Foodwall, en lunchmaatjes!

Ook in de categorie producten van de Gezonde Innovatie Awards kwamen goede winnaars naar voren. Zo vielen BOON bonen in pak, en Jumbo Vegan Aubergine Shoarma zelfs meerdere keren in de prijzen. Lees hier de reacties van de eerste-prijswinnaars.

Goede Zorg Proef Je

Het programma Goede Zorg Proef Je, van Alliantie Voeding in de Zorg, biedt ondersteuning in de transitie naar een gezond en duurzaam aanbod met diverse middelen zoals (online)bijeenkomsten, inspiratiesessies en een toolkit op de website. Inmiddels is er een sterk netwerk ontstaan van ruim 85 ziekenhuizen en zorginstellingen die elkaar inspireren, kennis met elkaar delen en krachten bundelen om zo samen doelen van het Nationaal Preventieakkoord, het Integraal Zorgakkoord en de Green Deal Duurzame Zorg te halen.

Ook graag meedoen met de Goede Zorg Proef Je beweging, netwerk en bijeenkomsten? Neem gerust contact op via communicatie@goedezorgproefje.nl