Goede Zorg Proef Je wint Posterprijs op VoedingNL congres!

6 juni 2024

Met trots kunnen wij melden dat Goede Zorg Proef Je de eerste prijs heeft gewonnen tijdens het VoedingNL congres, in de categorie praktijkposters! Een mooie erkenning voor de inspanningen die de Goede Zorg Proef Je deelnemers dagelijks leveren in de transitie naar een gezond en duurzaam voedingsaanbod!

Over de poster

Op 5 juni vond het VoedingNL congres plaats in Ede. Hier is jaarlijks de mogelijkheid om posters in te dienen. Voor Goede Zorg Proef Je een mooie kans om de norm voor ziekenhuizen onder de aandacht te brengen. Deze is vorig jaar ontwikkeld onder leiding van projectcoördinator Iris de Koning in samenwerking met experts uit het werkveld waaronder het Voedingscentrum en de Voorhoedeziekenhuizen. Hierin staan de minimale eisen voor het voedingsaanbod en -beleid om te kunnen zeggen: “Wij voldoen aan de norm van Goede Zorg Proef Je!”.

Na selectie van de vakjury mocht Lies Cuppers, projectmedewerker bij Goede Zorg Proef Je, de praktijkposter pitchen. In deze pitch nam zij het publiek mee in het traject dat de ziekenhuizen reeds hebben afgelegd en de totstandkoming van de norm. Ze benadrukte het succes achter de nauwe samenwerking en het blijven delen van kennis en best-practices. “Hierdoor hoeven de ziekenhuizen niet allemaal opnieuw het wiel uit te vinden”, aldus Lies.

Een mooie erkenning

Na een spannende stemronde mochten we de prijs in ontvangst nemen! De prijs geeft erkenning aan de mooie stappen die de ziekenhuizen al hebben gezet. Daarnaast zijn we trots op hoe de ziekenhuizen hun voorbeeldfunctie serieus nemen en laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om een eetomgeving te realiseren waarin gezond en duurzaam de norm is!

Goede Zorg Proef Je

Het programma Goede Zorg Proef Je, van Alliantie Voeding in de Zorg, biedt ondersteuning in de transitie naar een gezond en duurzaam aanbod met diverse middelen zoals (online)bijeenkomsten, inspiratiesessies en een toolkit op de website. Inmiddels is er een sterk netwerk ontstaan van 61 ziekenhuizen en 33 zorginstellingen die elkaar inspireren, kennis met elkaar delen en krachten bundelen om zo samen doelen van het Nationaal Preventieakkoord, het Integraal Zorgakkoord en de Green Deal Duurzame Zorg te behalen.

Ook graag meedoen met de Goede Zorg Proef Je beweging, netwerk en bijeenkomsten? Neem gerust contact op via communicatie@goedezorgproefje.nl