Tips & Tricks
Laat je inspireren door ziekenhuizen en zorginstellingen.
Heb jij nog tips of tricks?
Gebruik nudging strategieën
Stimuleer de gezonde keuze. Het toevoegen van een watertappunt kan al veel verschil maken. Zo ook het inzetten van diverse presentatie- en verkooptechnieken.
Pas de fysieke voedselomgeving aan
Zorg voor een groot aandeel gezonde producten, dat maakt de gezonde keuze makkelijk. Bekijk wat gezondere keuzes zijn in de Checklist van het Voedingscentrum
Zorg voor voldoende groente en fruit
Zet op verschillende punten manden met groente en fruit neer voor patiënten. Ook goed voor bezoekers en medewerkers.
Zorg voor meer eetmomenten met eiwit
Geef in de menukaart bij eiwitrijke producten aan dat het een eiwittopper is. Zorg voor meer eetmomenten met eiwit: verstrek tussendoortjes zoals ongezouten noten, ongezoete kwark met vers fruit of blokjes 30+ kaas met komkommer
Medewerkers als ambasadeurs
Zorg voor een duidelijke communicatie naar medewerkers over het veranderproces
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Check onze veelgestelde vragen (FAQ).
En vooral de antwoorden op die vragen natuurlijk.