April is de Groente- en Fruitmaand

7 april 2021

2021 is het ‘internationaal jaar van Groente en Fruit’! Daarom lanceert het project Goede Zorg Proef Je op 1 april de Groente- en Fruitmaand challenge. Het doel van deze maand is het stimuleren van de groente en fruit consumptie in de zorg middels een bingokaart met challenges via Instagram. In samenwerking met Fruit Op Je Werk ontvangt het winnende ziekenhuis eenmalig gratis fruit voor alle medewerkers.

Groente en fruit zijn de basis van een gezond voedingspatroon. Dagelijkse consumptie van groente en fruit kan de kans op ziekten zoals hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en diabetes type 2 verminderen. Het Voedingscentrum adviseert om dagelijks 250 gram groenten en 200 gram (of 2 porties) fruit te eten. Groente en fruit zijn ook een belangrijk onderdeel van een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Met de Groente- en Fruitmaand wilt Goede Zorg Proef Je, samen met NAGF en het Voedingscentrum, de consumptie van groente en fruit in de zorg verhogen.

Mee doen is makkelijk, wekelijks wordt een nieuwe challenge voorgesteld op de Instagram pagina van Goede Zorg Proef Je. De challenges worden verzameld op een bingokaart, deze kunnen individueel ingevuld worden of in groepen/afdelingen zo kun je ook makkelijk vanuit huis meedoen. De foto’s kunnen gedeeld worden op social media met de hashtag #GoedeZorgProefJe, de Instagram pagina biedt een platform voor ziekenhuizen om hun creativiteit te delen. Deelnemende ziekenhuizen maken ook kans op een mooie prijs: fruit voor alle medewerkers van de organisatie Fruit Op Je Werk. Het doel van de challenge is om op een leuke manier groente en fruit consumptie te stimuleren.

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft de bingokaart alvast getest. Manager Horeca Astrid de Jong licht toe waarom ze het belangrijk vindt om mee te doen met de Groente- en Fruitmaand: ‘Omdat wij het belangrijk vinden om, als Voorhoede ziekenhuis en als hét Voedingsziekenhuis, een vitale eetcultuur te ontwikkelen. In het ZGV zien wij het personeelsrestaurant als een vitaal voedingspunt binnen ZGV, voor en door medewerkers. Het stimuleren van groente en fruit consumptie sluit hier perfect bij aan’.

Download hier de lege bingokaart.

Vragen? Neem gerust contact op via communicatie@goedezorgproefje.nl

Handige links:
Instagram pagina Goede Zorg Proef Je
Twitter pagina Goede Zorg Proef Je
Website Alliantie Voeding in de Zorg

Fruit Op Je Werk. Vanuit de visie dat fruit een laagdrempelig instrument is om mensen te stimuleren bewuster te leven, levert Fruit Op Je Werk al meer dan 10 jaar bedrijfsfruit aan zowel kleine als grote organisaties door heel Nederland. Om de zorgmedewerkers te steunen hebben ze in 2020 het initiatief Fruit Voor De Zorg gelanceerd. Hiermee hebben ze samen met ondernemend Nederland, zorginstellingen een hart onder de riem gestoken met vers fruit en een motiverende boodschap. Benieuwd naar de mogelijkheden op uw werkplek? Neem dan contact met ze op.