30 organisaties tekenen voor 'Gezond 2025'

16 december 2022

De teller staat op 30! Dit jaar tekenden 19 ziekenhuizen en 11 zorginstellingen de intentieverklaring ‘Gezond 2025’ van Alliantie voeding in de Zorg. Hiermee maken we met het Goede Zorg Proef Je programma een flinke stap om de ambities voor 2025 van het Nationaal Preventieakkoord te halen.

Een gezond en duurzaam voedingsaanbod realiseren in de zorg doe je samen. Het vraagt commitment en een duurzame inzet van verschillende disciplines binnen de organisatie. Met de intentieverklaring ‘Gezond 2025’ committeert de Raad van Bestuur om in 2025 een gezond voedingsaanbod en eetomgevingen te hebben voor zorgvragers, bezoekers en medewerkers. Met de 20 Voorhoedeziekenhuizen, de 30 Gezond 2025 en andere ziekenhuizen en zorginstellingen die meedoen delen we kennis, ervaring en pakken we vraagstukken op. Zo geven we navolging aan de ambities in het Nationaal Preventieakkoord en de afspraken in het Integraal Zorgakkoord.

Ziekenhuizen: Alrijne Zorggroep, Amphia, Bravis ziekenhuis, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis, Elkerliek ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasziekenhuis Pantein B.V., Máxima MC, Medisch Spectrum Twente, Reinier de Graaf ziekenhuis, Rivas Zorggroep, Saxenburgh, Slingeland Ziekenhuis, Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ziekenhuis Amstelland, Ziekenhuis St Jansdal en ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen.

Revalidatie: De Hoogstraat Revalidatie, Klimmendaal, Merem Medische Revalidatie, Reade en Roessingh

GGZ: Emergis, GGZ Delfland, Inforsa en VIGO (Vincent van Gogh)

Ouderen- en GRZ instellingen: Omring en Opella

Wij zijn erg trots op de motivatie en bereidheid die er is om te werken aan verandering. Wij kijken alvast met veel enthousiasme uit naar het volgende jaar!

Ook graag meedoen met de Goede Zorg Proef Je beweging, netwerk en bijeenkomsten? Neem gerust contact op via communicatie@goedezorgproefje.nl