Gezond en duurzaam
met Goede Zorg Proef Je

Wanneer voldoet het voedingsaanbod
aan de norm van Goede Zorg Proef Je?

Gezond en duurzaam

Je wilt aan de slag om het voedingsaanbod in jouw ziekenhuis of zorginstelling te verbeteren. Heel goed! Maar wat houd eigenlijk een gezond en duurzaam voedingsaanbod in? Welke richtlijnen kun je als basis gebruiken? Wat zijn de verschillende aandachtspunten voor patiënten (zorgvragers), bezoekers en medewerkers. En, last but not least, wanneer voldoet je voedingsaanbod aan de norm van Goede Zorg Proef je? Deze pagina helpt je om hier verduidelijking in te krijgen.

De norm van Goede Zorg Proef Je

Goede Zorg Proef Je volgt drie evidence-based richtlijnen als basis voor een gezond en duurzaam voedingsaanbod. Voor patiënten zijn dit de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en de Kritische Succesfactoren van het Kenniscentrum ondervoeding. Voor de medewerkers en bezoekers is dit de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum.

Een gezond voedingsaanbod kan nooit 100% uit uitsluitend gezonde voeding bestaan. Vanuit Goede Zorg Proef Je zullen we dan ook niet adviseren om al het ‘ongezonde’ aanbod weg te halen. Het is belangrijk om mensen te verleiden de gezonde keuze te maken niet deze op te leggen. Inspireren en motiveren om gezondere keuzes te maken en niet af te dwingen. Om handvaten te bieden bij de vraag ‘Wanneer voldoet mijn voedingsaanbod aan de norm van Goede Zorg Proef Je?’, zijn samen met het werkveld en het Voedingscentrum de minimale eisen opgesteld voor het voedingsaanbod voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Zie hieronder de factsheet en de bijbehorende richtlijnen.

Goede Zorg Proef Je ook in ons personeelsrestaurant!

Goede Zorg Proef Je ook in ons personeelsrestaurant!

Nynke Lokhorst
Communicatieadviseur
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over Goede Zorg Proef Je.

Projectpartners

Goede Zorg Proef Je is een project van Alliantie Voeding in de Zorg

In samenwerking met

Mede mogelijk gemaakt door