Deelnemers
Goede Zorg Proef Je
Hier vindt je alle deelnemers van Goede Zorg Proef Je.
Zij zetten zich actief in om hun voedingsaanbod gezonder te maken.
Ook deelnemen?
Expertisecentrum
Voorhoede ziekenhuizen

Wij, het ADRZ, vinden voeding een belangrijk onderdeel en kan essentieel bijdragen aan het welbevinden van onze gasten.

Een gezonde (voedsel)omgeving is belangrijk voor patiënten, maar zeker ook voor medewerkers en bezoekers. Om dit meer vorm te geven doen wij mee aan Goede Zorg Proef Je.

Alles waar wij voor kiezen bij Bernhoven, komt voort uit de belofte: ‘Uit liefde voor mensen creëren we samen de allerbeste gezondheidszorg’. In samenwerking met GZPJ, diëtisten, Facilitaire Services en Hutten zetten wij deze stappen richting een gezondheidsorganisatie.
Wij vinden het belangrijk om inspiratie mee te geven aan patiënten, collega’s en bezoekers. Gezond is lekker!!

Als Voorhoede Ziekenhuis Gezonde Voeding creëren we een gezonde voedingsomgeving én delen we onze kennis en ervaring met andere ziekenhuizen en zorginstellingen. Een win-win situatie!
Het Erasmus MC wilt versnelt stappen zetten in het aanbieden van gezonde voeding voor patiënt, bezoeker, werknemer en student. Goede Zorg Proef Je helpt hier enorm mee om dit proces te versnellen en de doelen te realiseren.

Het ETZ biedt goed en lekker eten en drinken aan patiënten, passend bij elke situatie, wat positief bijdraagt aan de behandeling en daarmee aan het herstel en welbevinden van patiënten.

Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt om de voeding voor de patiënt te optimaliseren. Deze lijn willen wij het komende jaar doortrekken richting de bezoekers van het ziekenhuis en het personeel.
We zijn ervan overtuigd dat goed en lekker eten een drinken een bijdrage levert aan herstel en vitaliteit. Het GZPJ programma helpt ons vaart te maken in het realiseren van ons doel, een gezonde (voedings)omgeving voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers.

Als LUMC vinden wij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het realiseren van een volledig gezond voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers, medewerkers en studenten zoals we gezamenlijk hebben afgesproken in het Nationaal Preventieakkoord

Wij geloven in de kracht van samen optrekken en zoeken daarom verbinding met andere ziekenhuizen zodat we kennis en ervaring kunnen uitwisselen.

Voeding speelt een belangrijke rol in de strategische visie van het MUMC+. Het verstrekken van gezonde voeding aan medewerkers en patiënten is daar een logische afgeleide van.

Vanuit het project GZPJ is ook het Martini Ziekenhuis uitgekozen om als voorhoedeziekenhuis aan de slag te gaan. Dit laat zien dat we goed op weg zijn en in onze omgeving (h)erkend worden als koploper.

Als ziekenhuis bieden wij zorg aan mensen. Eten en drinken vormen onderdeel van het zorgproces. Het is in onze optiek dan ook logisch en belangrijk dat eten en drinken in het ziekenhuis bijdragen aan gezondheid en herstel.

In het Radboudumc kiezen we bewust voor voeding die een goede gezondheid, duurzame samenleving en verantwoorde leefstijl stimuleert. Ons voedingsaanbod is vanuit deze gedachte zorgvuldig samengesteld voor medewerkers, bezoekers en patiënten.

We willen met goede voeding een belangrijke positieve bijdrage leveren aan de behandeling en het herstel.

De samenwerking van ziekenhuizen in Goede Zorg Proef Je helpt ons versnelt de doelen van het Nationaal Preventie Akkoord te halen.

Samenwerken met andere ziekenhuizen aan een gezond voedingsaanbod werkt inspirerend en is niet vrijblijvend. Er gebeurt wat.

Uitwisseling van kennis en ervaring is niet alleen van praktisch nut, maar het motiveert en inspireert ook. Die input is enorm belangrijk om permanent in ontwikkeling te kunnen blijven.

Ziekenhuis Gelderse Vallei investeert al meer dan 10 jaar in goede voeding in de zorg en is hét voedingsziekenhuis van Nederland. Goede voeding en voldoende bewegen en slapen horen bij een optimale behandeling en hebben een positieve invloed op gezondheid.
Gezond 2025 ziekenhuizen

We zijn trots op onze waste percentage, de meatless day, minder zout voor elke patiënt, mooie klanttevredenheid cijfers en personeelskorting voor gezonde keuzes in ons restaurant
Wij, het Amphia Ziekenhuis, vinden het van groot belang dat alle doelgroepen, patiënten, medewerkers en bezoekers, binnen het ziekenhuis gezond en duurzaam kunnen eten in de nabije toekomst.

Als ziekenhuis hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid en een voorbeeldfunctie als gezondheidscentrum. Een duurzaam en gezond aanbod van eten & drinken sluiten daar goed op aan.
We willen bij de eerste helft van de ziekenhuizen van Nederland willen horen die voldoen aan het preventie akkoord. We zijn bezig met de ontwikkeling van onze visie op voeding en het NPA heeft daar een belangrijk aandeel in.

Goede zorg proef je is een goede inspirator en bied ondersteuning om ons te helpen aan het Nationaal Preventie Akkoord te gaan voldoen.

Communicatie en commitment van diverse disciplines in het ziekenhuis is nodig om de doelen van het NPA te behalen.



Wij willen bijdragen aan een gezonder Nederland. Door zowel patiënten, bezoekers als medewerkers bewust te maken van het effect van gezonde voeding en leefstijl op gezondheid.

Momenteel wordt het visiedocument voeding ontwikkeld. Ook worden de uitvoerenden geïnformeerd en geënthousiasmeerd!

In de missie en de visie van Máxima MC (MMC) is opgenomen dat we Brabant gezonder willen maken door een betrouwbare partner te zijn op het gebied van preventie en behoud van gezondheid.

MST bouwt aan de zorg van de toekomst. Als het gaat om voeding, betekent dit het werken aan een gezond, duurzaam én aantrekkelijk voedingsaanbod.

Een gezond en gevarieerd voedingsaanbod realiseren in een ziekenhuis doe je samen. Het vraagt commitment en een duurzame inzet van iedereen in de organisatie.


Als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland werken we succesvol aan een gezond en duurzaam voedingsaanbod voor al onze patiënten, medewerkers en bezoekers!


Het Slingeland Ziekenhuis wil gezond vooruit en medewerkers, bezoekers én patiënten stimuleren om gezond te werken en te leven. Goede voeding is daarbij onmisbaar. Samen met andere zorginstellingen willen we daarin leren en inspireren.

Goede Zorg Proef Je is voor ons een belangrijk platform om kennis te delen, te sparren met gedreven mede-professionals en om inspiraties op te doen.


Wij zijn er trots op dat wij de stap hebben genomen om ons aan te sluiten bij de Goede Zorg proef je ziekenhuizen en hiermee versneld het NPA willen doorvoeren

Overige Goede Zorg Proef Je ziekenhuizen


We hopen door middel van Goede Zorg Proef Je vele goede voorbeelden te kunnen zien van hoe andere zorginstellingen te werk gaan, en zo gezamenlijk te profiteren van de grote hoeveelheid expertise die aanwezig is binnen het platform.

Het Deventer Ziekenhuis wil met lekker eten en drinken een bijdrage leveren aan herstel en vitaliteit.


Als Haaglanden MC vinden we het belangrijk om goed voor onze medewerkers en patiënten te zorgen en met voeding hier aan bij te dragen.

Ideeën uitwisselen met collega instellingen levert nieuwe inzichten op en het wiel moeten we niet opnieuw vinden.



We zijn het meest trots op de volledig uitgerolde actuele visie op patiënten voeding welke een grote bijdrage levert aan het herstel van de patiënten bij het OLVG.

Het belangrijkste is bewustwording van het belang van goede en gezonde voeding in en om het ziekenhuis.

Om de doelen in het Nationaal Preventie Akkoord te kunnen behalen moeten alle zorginstellingen met elkaar samenwerken en kennis uitwisselen. Wij willen vanuit het Máxima daaraan bijdragen.


In ons voedingsconcept voor patiënten ‘sMaakt beter’ is evenwicht gevonden tussen de vitale en duurzame doelstellingen, met ook veel aandacht voor de belevingsfactor van eten.

VieCuri wil als topklinisch ziekenhuis een positieve invloed uitoefenen op de gezondheid van patiënten, bezoekers en medewerkers en bijdragen aan het gezond(er) worden van de regio. Het aanbieden van gezonde voeding speelt hierin een belangrijke rol.

Goede Zorg Proef Je is een mooi kennisnetwerk waarbij we elkaar als ziekenhuizen kunnen versterken en van elkaar kunnen leren.

Het aanbieden van gezonde voeding voor patiënten, bezoekers én personeel draagt breed bij aan herstel na ziekte van patiënten en aan een gezonde werkomgeving.


Gezond 2025 Zorginstellingen

Samen staan we sterker om de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord te behalen. Van elkaar leren en samen optrekken op deelgebieden zien we als grote meerwaarde.

In het kader van domeinoverstijgend werken willen we bij Opella breder kijken naar de mens achter de klant en wat iemand zin geeft, en daarin speelt voeding ook een belangrijke rol.








