Deelnemers
Goede Zorg Proef Je

Hier vindt je alle deelnemers van Goede Zorg Proef Je.

Zij zetten zich actief in om hun voedingsaanbod gezonder te maken.

Ook deelnemen?

Voorhoede ziekenhuizen

Adrz

Wij, het ADRZ, vinden voeding een belangrijk onderdeel en kan essentieel bijdragen aan het welbevinden van onze gasten.

Amsterdam UMC

Een gezonde (voedsel)omgeving is belangrijk voor patiënten, maar zeker ook voor medewerkers en bezoekers. Om dit meer vorm te geven doen wij mee aan Goede Zorg Proef Je.  

Bernhoven

Alles waar wij voor kiezen bij Bernhoven, komt voort uit de belofte: ‘Uit liefde voor mensen creëren we samen de allerbeste gezondheidszorg’. In samenwerking met GZPJ, diëtisten, Facilitaire Services en Hutten zetten wij deze stappen richting een gezondheidsorganisatie.

BovenIJ

Wij vinden het belangrijk om inspiratie mee te geven aan patiënten, collega’s en bezoekers. Gezond is lekker!!

Dijklander Ziekenhuis

Als Voorhoede Ziekenhuis Gezonde Voeding creëren we een gezonde voedingsomgeving én delen we onze kennis en ervaring met andere ziekenhuizen en zorginstellingen. Een win-win situatie!

Erasmus MC

Het Erasmus MC wil versneld stappen zetten in het aanbieden van gezonde voeding voor patiënt, bezoeker, werknemer en student. Goede Zorg Proef Je helpt hier mee om dit proces te versnellen en de doelen te realiseren.

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Het ETZ biedt goed en lekker eten en drinken aan patiënten, passend bij elke situatie, wat positief bijdraagt aan de behandeling en daarmee aan het herstel en welbevinden van patiënten.

Flevoziekenhuis

Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt om de voeding voor de patiënt te optimaliseren. Deze lijn willen wij het komende jaar doortrekken richting de bezoekers van het ziekenhuis en het personeel.

IJsselland

We zijn ervan overtuigd dat goed en lekker eten een drinken een bijdrage levert aan herstel en vitaliteit. Het GZPJ programma helpt ons vaart te maken in het realiseren van ons doel, een gezonde (voedings)omgeving voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers.

Leids Universitair Medisch Centrum

Als LUMC vinden wij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het realiseren van een volledig gezond voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers, medewerkers en studenten zoals we gezamenlijk hebben afgesproken in het Nationaal Preventieakkoord

Maasstad Ziekenhuis

Wij geloven in de kracht van samen optrekken en zoeken daarom verbinding met andere ziekenhuizen zodat we kennis en ervaring kunnen uitwisselen.

Maastricht UMC+

Voeding speelt een belangrijke rol in de strategische visie van het MUMC+. Het verstrekken van gezonde voeding aan medewerkers en patiënten is daar een logische afgeleide van. 

Martini Ziekenhuis

Vanuit het project GZPJ is ook het Martini Ziekenhuis uitgekozen om als voorhoedeziekenhuis aan de slag te gaan. Dit laat zien dat we goed op weg zijn en in onze omgeving (h)erkend worden als koploper.

Meander Medisch Centrum

Als ziekenhuis bieden wij zorg aan mensen. Eten en drinken vormen onderdeel van het zorgproces. Het is in onze optiek dan ook logisch en belangrijk dat  eten en drinken in het ziekenhuis bijdragen aan gezondheid en herstel. 

Radboud UMC

In het Radboudumc kiezen we bewust voor voeding die een goede gezondheid, duurzame samenleving en verantwoorde leefstijl stimuleert. Ons voedingsaanbod is vanuit deze gedachte zorgvuldig samengesteld voor medewerkers, bezoekers en patiënten.

Rijnstate Ziekenhuis

We willen met goede voeding een belangrijke positieve bijdrage leveren aan de behandeling en het herstel.

Tergooi MC

De samenwerking van ziekenhuizen in Goede Zorg Proef Je helpt ons versnelt de doelen van het Nationaal Preventie Akkoord te halen.

Universitair Medisch Centrum Groningen

Samenwerken met andere ziekenhuizen aan een gezond voedingsaanbod werkt inspirerend en is niet vrijblijvend. Er gebeurt wat.

Universitair Medisch Centrum Utrecht

Uitwisseling van kennis en ervaring is niet alleen van praktisch nut, maar het motiveert en inspireert ook. Die input is enorm belangrijk om permanent in ontwikkeling te kunnen blijven.

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei investeert al meer dan 10 jaar in goede voeding in de zorg en is hét voedingsziekenhuis van Nederland. Goede voeding en voldoende bewegen en slapen horen bij een optimale behandeling en hebben een positieve invloed op gezondheid.

Gezond 2025 ziekenhuizen

Alrijne Ziekenhuis

We zijn trots op onze waste percentage, de meatless day, minder zout voor elke patiënt, mooie klanttevredenheid cijfers en personeelskorting voor gezonde keuzes in ons restaurant

Amphia Ziekenhuis

Wij, het Amphia Ziekenhuis, vinden het van groot belang dat alle doelgroepen, patiënten, medewerkers en bezoekers, binnen het ziekenhuis gezond en duurzaam kunnen eten in de nabije toekomst.

Bravis ziekenhuis

Als ziekenhuis hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid en een voorbeeldfunctie als gezondheidscentrum. Een duurzaam en gezond aanbod van eten & drinken sluiten daar goed op aan.

Catharina

We willen bij de eerste helft van de ziekenhuizen van Nederland willen horen die voldoen aan het preventie akkoord. We zijn bezig met de ontwikkeling van onze visie op voeding en het NPA heeft daar een belangrijk aandeel in.

CWZ Nijmegen

Goede zorg proef je is een goede inspirator en bied ondersteuning om ons te helpen aan het Nationaal Preventie Akkoord te gaan voldoen.

Elkerliek Ziekenhuis

Communicatie en commitment van diverse disciplines in het ziekenhuis is nodig om de doelen van het NPA te behalen.

Franciscus Gasthuis & Vlietland
Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis
Isala

Wij willen bijdragen aan een gezonder Nederland. Door zowel patiënten, bezoekers als medewerkers bewust te maken van het effect van gezonde voeding en leefstijl op gezondheid.

Maasziekenhuis Pantein

Momenteel wordt het visiedocument voeding ontwikkeld. Ook worden de uitvoerenden geïnformeerd en geënthousiasmeerd!

Máxima MC

In de missie en de visie van Máxima MC (MMC) is opgenomen dat we Brabant gezonder willen maken door een betrouwbare partner te zijn op het gebied van preventie en behoud van gezondheid.

Medisch Spectrum Twente

MST bouwt aan de zorg van de toekomst. Als het gaat om voeding, betekent dit het werken aan een gezond, duurzaam én aantrekkelijk voedingsaanbod.

Prinses Máxima Centrum

Om de doelen in het Nationaal Preventie Akkoord te kunnen behalen moeten alle zorginstellingen met elkaar samenwerken en kennis uitwisselen. Wij willen vanuit het Máxima daaraan bijdragen.

Reinier de Graaf

Een gezond en gevarieerd voedingsaanbod realiseren in een ziekenhuis doe je samen. Het vraagt commitment en een duurzame inzet van iedereen in de organisatie.

Rivas zorggroep
Rode Kruis Ziekenhuis

Als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland werken we succesvol aan een gezond en duurzaam voedingsaanbod voor al onze patiënten, medewerkers en bezoekers!

Saxenburgh Groep
Slingeland

Het Slingeland Ziekenhuis wil gezond vooruit en medewerkers, bezoekers én patiënten stimuleren om gezond te werken en te leven. Goede voeding is daarbij onmisbaar. Samen met andere zorginstellingen willen we daarin leren en inspireren.

Spaarne Gasthuis

Goede Zorg Proef Je is een mooie uitwerking van onze visie waarin we onze voeding voor zowel patiënten als voor bezoekers en medewerkers zo gezond, duurzaam en lekker mogelijk willen aanbieden.

St Antonius Ziekenhuis

In ons voedingsconcept voor patiënten ‘sMaakt beter’ is evenwicht gevonden tussen de vitale en duurzame doelstellingen, met ook veel aandacht voor de belevingsfactor van eten.

Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk

Goede Zorg Proef Je is voor ons een belangrijk platform om kennis te delen, te sparren met gedreven mede-professionals en om inspiraties op te doen.

Treant

Om de zorg betaalbaar te houden is preventie steeds belangrijker. Vitaliteit van patiënten, bezoekers en collega’s draagt hier enorm aan bij.

Ziekenhuis Amstelland

Eten en drinken draagt bij aan de vitaliteit en het welbevinden van de mens. Gezond en gevarieerd eten is daarom van groot belang. We zijn trots op de betrokkenheid en enthousiasme van alle medewerkers die betrokken zijn bij de transitie.

Ziekenhuis St. Jansdal

Wij zijn er trots op dat wij de stap hebben genomen om ons aan te sluiten bij de Goede Zorg proef je ziekenhuizen en hiermee versneld het NPA willen doorvoeren

ZorgSaam

Voeding is een noodzakelijke behoefte maar ook letterlijk een smaakmaker van het leven. Zeker als je je wat minder sterk of niet helemaal thuis voelt, kan het ook kracht en troost bieden.

Goede Zorg Proef Je ook in ons personeelsrestaurant!

Goede Zorg Proef Je ook in ons personeelsrestaurant!

Nynke Lokhorst
Communicatieadviseur
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over Goede Zorg Proef Je.

Projectpartners

Goede Zorg Proef Je is een project van Alliantie Voeding in de Zorg

In samenwerking met

Mede mogelijk gemaakt door