Bezoekers en
eetomgeving
Een gezond voedingsaanbod is jouw visitekaartje.
De eetomgeving gezonder en aantrekkelijker maken
Hoe merkt een bezoeker dat jouw instelling gezonde en duurzame voeding belangrijk vindt? Het bezoekersrestaurant is natuurlijk je visitekaartje. Hier geldt: de gezonde keuze is de gemakkelijke keuze. Een gastvrije sfeer daarbij erg belangrijk. En wat merkt de bezoeker van jullie aandacht voor voeding op andere plaatsen in de zorginstelling? Goede Zorg Proef je helpt je de eetomgeving te optimaliseren! De richtlijn Eetomgeving van het Voedingscentrum vormt daarbij de basis. Wil jij aan de slag met de eetomgeving? We adviseren je te starten met de ontwikkeling van een visie via ons stappenplan.
Handige tools
Help mensen om gezonder en duurzamer te kiezen! Hoe? Door je aanbod stap voor stap aan te passen richting de Schijf van Vijf en de gezondere en duurzamere keuzes opvallend te presenteren. Met de Checklist Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum breng je jullie aanbod en gebruikte presentatietechnieken in kaart. Bepaal op basis daarvan je ambitie.